Polityka prywatności

Polityka Prywatności

Polityka prywatności opisuje zasady przetwarzania informacji na Twój temat podawanych na stronach moonset-astrologia.pl, moonsetstory.blogspot.com, używanych do obsługi Moonset Newslettera, oraz innych zamówień i zapytań kierowanych na maila, w tym danych osobowych oraz ciasteczek, czyli tzw. cookies.

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest firma Moonset Marta Matuszewska, czyli blogerka i astrolożka znana jako Maria Moonset. Prowadząca działalność gospodarczą na terenie Rzeczpospospolitej Polski, dane rejestrowe to: Moonset Marta Matuszewska, NIP 951 – 213 -63 -74, adres aleja Komisji Edukacji Narodowej 20/19, w Warszawie.
  2. Z Administratorem możesz skontaktować się z pisząc na adres: astrologiapelni@gmail.com
  3. Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji działań związanych z odpowiadaniem na wiadomości i komentarze, wysyłaniem newslettera, prezentacji oferty, sprzedaży produktów i produktów cyfrowych, realizacji zamówień oraz rezerwacji miejsca w wydarzeniach. 
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach oraz drogą mailową dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
  • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).
  1. Podanie danych jest dobrowolne, jednak konieczne do realizacji celów, do jakich zostały zebrane.
  1. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którzy korzystają z danych w celu realizacji celu działania strony
    • firmy, świadczące usługi marketingu na rzecz Administratora
  1. Usługodawcą wykonującym czynności związane z wysyłaniem newslettera (dane w zakresie adres e-mail) jest GetResponse Sp. z o.o., Arkońska 6/A3, 80-387 Gdańsk, Polska . Usługodawca gwarantuje przetwarzanie zgodne ze standardami wprowadzonymi przez Ogólne rozporządzenie o danych osobowych. Dane nie będą udostępnianie podmiotom zewnętrznym z wyjątkiem przypadków przewidzianych przepisami prawa.
  2. Usługodawcą wykonującym czynności związane z hostingiem jest The Camels Spółka Cywilna Kamil Porembiński, Adam Mirowski, Wróblewskiego 18, 93-578 Łódź. Usługodawca gwarantuje przetwarzanie zgodne ze standardami wprowadzonymi przez Ogólne rozporządzenie o danych osobowych. Dane nie będą udostępnianie podmiotom zewnętrznym z wyjątkiem przypadków przewidzianych przepisami prawa.
  3. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
  4. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    1. dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    2. ich sprostowania,
    3. usunięcia,
    4. ograniczenia przetwarzania,
    5. oraz przenoszenia danych.
  5. W przypadku newslettera możesz w każdej chwili wypisać się z listy mailingowej korzystając z linku, który jest dołączany do każdego newslettera – na samym dole.
  6. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  7. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  8. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
  9. Dane osobowe mogą być przekazywane do krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że mogą być przesyłane poza teren Unii Europejskiej. Serwery danych firmy hostingowej znajdują się zarowno w krajach UE, jak i poza nią.

Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  1. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  1. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  1. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  1. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).
  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  1. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne: